Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост от Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. Събитието се проведе на площад „Македония“, където учениците направиха кратка диктовка, не само за да проверите знанията си по български правопис и пунктуация, а за да засвидетелствате почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата.
Всички участници получиха стикери „Написаното остава. Пиши правилно!“, чието предназначение е да бъдат залепени върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки.
Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ цели да привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите – учители, изследователи, университетски преподаватели, институциите, свързани с образованието, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото.