Бъдещият адвокат Искрен Николов нае бяла лимузина за бала си, подгласничка Кюстендилска пролет Ивана Митрева блесна с червена рокля като дама на приятелят си Слави Славчев, Беатрис Никова и 11- годишната й сестричка се появиха с еднакви рокли

бялата лимузина наета от бъдещият адвикат

Випуск 2018 на Гимназията по икономика откри баловете в Кюстендил, колоната от коли обиколиха 4 пъти града, задръстиха улиците, абитуриентите се наложиха да вървят пеша и изнервиха чакащите зяпачи

Задължителната фотосесия си направиха дамите, които заложиха на изчистени рокли и младежите облечени в елегантни костюми, синът на треньорката по гимнастика Мая Юн- Йонгдже Хо бе заложил на дънки и спортно сако

 

Задръстване по улиците на Кюстендил, предизвикаха стотината автомобили на абитуриенти от най-голямото училище – Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“, които откриха баловете в града под Хисарлъка. Зрелостниците закъсняха с повече от час за дефилето на Гаровия площад, последните пристигнаха малко след 20 часа и изнервиха десетките зяпачи и близки, дошли да ги видят. На голяма част от завършващите дори им се наложи да походят пеша. По- голямата част от празнуващите предпочетоха лъскави автомобили, но имаше и абитуриенти в руски джип, както и на мотор.

Задръстване се получи още на първата им точка за събиране в района на Кауфланд. Повече от час 122- та абитуриентите огласиха с викове паркинга, преди да се отправят към двора на учебното си заведение. Километричната колона бе причина и появата на полицейски патрул, който да регулира движението по една от главните улици.

В колоната от коли се открояваше бяла лимузина, наета от бъдещият адвокат Искрен Николов и неговата дама и приятелка известната гимнастичка Ивана Карамфилова, чийто бал е след два дни. Студентът по право в УНСС бе заложил на костюм от модна къща “Андрюс”, а красивата му половинка бе в спортен къс гащеризон.

Погледите на тълпата привлече и подгласничка Кюстендилска пролет 2018 Ивана Митрева, която обаче също бе дама. Красавицата блесна с дълга червена рокля, а нейният приятел Слави Славчев бе в предпочел костюм в син цвят.

Две чаровни сестри също събраха погледите на събралите се хора. Беатрис Никова, която завършва специалността митническа и данъчна администрация бе заложила на рокля с бродирана дантела и воал, дело на местна дизайнерка, а косата й бе събрана в нисък кок. В същият тоалет бе й 11- годишната й сестра Габриела.

Спортен стил избра завършващия публична администрация Йонгдже Хо. Синът на треньорката по художествена гимнастика Мая Юн Георгиева заложи на спортно-елегантни дънки, комбинирани с тъмносиньо сако, бели маратонки и бяла ризка. Роденият в южнокорейския град Пусан бивш футболист, но живеещ вече 10 години в Кюстендил ще кандидатства корейска фиология, Южна източна югоизточна Азия и съвременна хореография в СУ.

“Дай боже да го приемат в някое от тези трите специалности. Иначе вече беше на предварителен изпит в ЮЗУ за треньор по футбол и учител по физкултура и има отлични оценки”, сподели щастливата Мая.

Повече от 4 часа Кюстендил и гаровият площад, където по традиция се събират абитуриентите бяха огласени със скандирания от 1 до 12, а

след стотиците снимки, момичетата и момчетата от петте паралелки на ПГИМ се спуснаха по стълбите към ресторант „Велбъжд“, където празнуваха до малките часове на деня.

 

снимки

1 – Искрен Николов и Ивана Карамфилова

2 – Слави Славчве и Ивана Митрева

3 – Йонгдже Хо с майка си Мая Юн Георгиева

4 – Беатрис Никова със сестричката си Габи и тяхната майка

5 – гаровият площад събра Випуск 2018 на ПГИМ

6 – от терасата на ресторанта се ля шампанско наволя

7 – заради задръстването полицай регулираше движението

8 – на бал с мотор

9 – красиви и усмихнати със стилни тоалети

10 – дългите рокли бяха за предпочитане

11 – някой абитуренти заложиха на руския джип

12 – елегантни костюми предпочетоха повечето момчета

13 – красивата Мария Хаджийска избра зелена рокля за бала си