При изключително голям интерес и с перфектна организация от страна на община Сандански и БФ „Триатлон“ се проведе държавният шампионат на супер спринт триатлон и традиционият трипъл микс триатлон. Стотици жители и гости на град Сандански се събраха в парк „Свети Врач“ да наблюдават оспорваната надпревара при младежите и девойките, както и при мъжете и жените. Победители при младежите на супер спринт триатлон станаха Борислав Палашев от едноименния клуб с подгласници Стилиян Дечев от „Триекстрийм“ (Пловдив) и Александър Янчев – „Триатлет“ (Баня).

При жените Христа Стойнева от спортен клуб „София“ взе победата в супер спринта и трипъл микс триатлона с подгласнички Йолена Гешева – „Триатлет“ (Баня) и Ася Мицева, също от спортен клуб „София“. При мъжете се наложи състезателят на спортен клуб „София“ – вицесветовният шампион по крос триатлон Емил Стойнев с подгласници Александър Сръндев, също от спортен клуб „София“, и Иво Илиев от спортен клуб „Борислав Доков“ (Плевен) и Стилиян Дечев от спортен клуб „Триекстрййм“ (Пловдив) в трипъл микс триатлона.

В края на състезанието председателят на Българската федерация по триатлон Емил Стойнев връчи плакет на кмета на община Сандански Кирил Котев за водената последователна политика в развитието на спорта триатлон в региона.