На Марс откриха странен цилиндър с кръгъл връх, уфолози: Няма как да е създадено от природата (ВИДЕО)

Според уфолозите това, на което са се натъкнали, няма как да е създадено от природата.

Интригуващо видео, на което се вижда поредната находка на виртуалните археолози от Марс, се появи в един от популярните канали за извънземни и необясними явления в YouTube – Mars Anomalies and Beyond.

Изследователите разглеждали снимки от повърхността на Червената планета, направени от известния всъдеход “Кюриосити”, и неочаквано забелязали, че сред скалистия пейзаж има нещо различно. Загадъчният обект, който се издигал над скалите и камъните, изглеждал като изкуствено създаден.

Експертите със съжаление отбелязват, че по-рано учените на НАСА винаги са отбелязвали мащабите на своите снимки, благодарение на което е било лесно да се определят габаритите на този или онзи обект, докато сега американската космическа агенция се е отказала от тази практика. Конспиролозите предполагат, че това не е било направено просто така, а е с цел да се усложни работата на “космическите детективи” и други изследователи на Марс. Така че какво се е отдало да открият уфолозите на Марс? В обективите на камерите на марсохода е попаднал странен цилиндър с кръгъл връх. Освен това той явно стои върху постамент. Авторите на находката са убедени, че природата не може да създаде толкова равен и симетричен обект, затова тук навярно са замесени представители на извънземна цивилизация. Възможно е да става дума за техен паметник или за съоръжение, изпълняващо някакви технически функции.