„Беласица“ победи „Ботев“ с 2:0 в Коларово, Васил Тачев и 17-годишният талант Георги Спасов с най-добри прояви на терена

Васил Тачев бе в основата на всяка атака на домакините.

В последния си домакински мач от 33-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига отборът на „Беласица“ надигра „Ботев“ (Ихтиман) и съвсем заслужено се поздрави с победа, която при по-точен мерник можеше да бъде по-убедителна. И в този мач най-добър на терена бе Васил Тачев, който бе в основата на всяка атака на домакините. С много добри прояви бяха 17-годишният талант Георги Спасов, който на няколко пъти изведе колегите си в удобни позиции за стрелба срещу противниковия вратар. В защитния вал на ниво бяха Валентин Костов и Марин Георгиев.

Първия гол в срещата отбеляза Васил Тачев в 30-ата минута. Нападателят бе изведен в наказателното поле на гостите и изпрати топката в далечния ъгъл за 1:0. Пет минути по-късно Владимир Бахъров насочи кълбото към Георги Недялков и Марин Георгиев го изби в корнер, преди нападателят на гостите да стреля. В последната минута на полувремето Георги Спасов насочи кълбото към Симеон Бояджиев, но последният не се възползва от ситуацията да отбележи.

В 48-ата минута Валентин Костов се намеси навреме и изби кълбото от краката на Георги Недялков. В 61-вата минута Аспарух Шамкалов напредна по левия фланг, насочи топката зад защитата на гостите към Тодор Кръстев и той очи в очи срещу вратаря Дяков не успя да го простреля. В 65-ата минута Васил Тачев по невероятен начин отляво насочи топката към Тодор Кръстев и той отблизо я прати в мрежата за 2:0. Благой Наков от фаул в 88-ата минута уцели лявата странична греда зад стража на гостите. В последната голова ситуация Васил Тачев с шут озори вратаря на гостите.

Следващият мач на „Беласица“ ще бъде в Пещера срещу местния „Свобода“.