Мишел Иванова и президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова на лагер за олимпийските надежди

Талантливата кюстендилска гимнастичка бе сред избраните 13 момичета на лагера в Стара Загора

 

Състезателката по художествена гимнастика Мишел Иванова участва в тренировъчен лагер на Олимпийското звено, който се проведе в Стара Загора. Лагерът бе за грации, родени 2005- 2006 година, като в него бяха включени 13 момичета, сред които и талантливата гимнастичка от кюстендилският клуб “Велбъжд”.

На Държавното първенство при девойки старша възраст, А категория, което се състоя преди месец, кюстендилската надежда се нареди на 4-то място в многобоя с 43.425 т. Възпитаничката на треньорката Весела Николчова се пребори за място и в 4-те финала на отделните уреди, в конкуренция на 93 гимнастички, от 29 клуба от страната.

Българската федерация по художествена гимнастика гласува доверие на 3 треньорки за подготовката на олимпийските надежди, сред тях бе и президентът на “Велбъжд”- Валя Машова. Другите две треньорки бяха Кремена Искренова и Леонида Кацамунска.

След проведения лагер-подбор на проекто-олимпийското звено през септември, треньорската комисия към БФХГ периодично провежда тренировъчни лагери с цел проследяване развитието на състезателките, включени в звеното, уеднаквяване техниката на изпълнение на упражнения с тяло и уред, усвояване на допълнителни умения чрез танци, йога, игри, занимания по акробатика и актьорско майсторство.