Откриха откраднатите машини за криптовалута, директорът на „Гоце Делчев Табак” Ив. Терзиев: К. Катинин си плаща редовно наема в складовата база

На видео са заснети двама маскирани мъже.

Откраднатите около 40 машини за криптовалута от складово помещение в Гоце Делчев са открити, съобщиха източници, близки до разследването. Според запознати стойността на машините е от порядъка на 200 000 евро.

Иван Терзиев

По-рано се появи информация, че машините са задигнати от складове, собственост на бизнесмена Георги Шапков. За в. „Вяра” обаче той отрече тези сведения. „Нямам нищо общо със случая”, заяви Шапков. В. „Вяра” потърси за коментар и изпълнителния директор на „Гоце Делчев Табак” Иван Терзиев, който заяви: „Гоце Делчев Табак” дава помещения под наем. Имаме един наемател, който държи някакви машини, но идея нямам какво се прави там. Наши пазачи са забелязали в 8 ч. отворена врата, която води до стаичката с машините. Помещението е от 70 кв. м. Идваха от Криминална полиция, взимаха отпечатъци, но нищо повече не знам. Ако ме извикат на разпит в полицията, ще им кажа това, което и на вас. Наемател на това помещение е Костадин Катинин от Гоце Делчев. Цената на наема, която плаща, е конфиденциална информация, но той е редовен платец. Имаме подписан договор за наем и той го изпълнява стриктно”, коментира Терзиев.

Според информациите откритите машини са били скрити високо в местността Мусомишки ливади в необитаема вила. Криминалистите на място са открили изоставен бус, като с него най-вероятно е извършена кражбата. Тепърва обаче ще се изясняват обстоятелствата около случая. Според данните е имало видеозапис, на който се виждат двама маскирани мъже.

От пресцентъра на ОД МВР-Благоевград съобщиха официално: около 9,50 часа вчера в РУ-Гоце Делчев е получен сигнал за това, че за времето от 20 часа на 26.05.2018 г. до 9,50 часа на 27.05. от офис за сървърни дейности в гр. Гоце Делчев е извършена кражба на около 42 бр. машини за криптовалута. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Благоевград.

За по-малко от 4 месеца в Пиринско бяха извършени 4 кражби на общо 72 машини за добив на криптовалута, три от тях са в Гоце Делчев и една в Благоевград.