В Сапарева баня замириса на море! „Плажь” откри сезона, отваря безплатно врати за малчуганите на 1 юни

Станислав Павлов

Басейни с кристално чиста минерална вода, шоков басейн,  пързалка, кофи със студена вода… чакат любителите на водните забавления

 

Минерален комплекс „Плажь” в Сапарева баня сюрпризира всички малчугани с безплатни водни забавления за Деня на детето първи юни.

Температурата в Сапарева баня рязко се покачи и в планинския курорт замириса на море, след като комплексът, който е част от Специализираната болница за рехабилитация, откри сезона на 25 май.

„Плажь” предлага пъстра гама водни удоволствия и глезотийки с минерална вода през цялото лято всеки ден от 9 до 19 часа на достъпни цени.

На разположение на гостите на комплекса са голям басейн с минерална вода, детски басейн, басейн със струйници, джакузи, водопад с гейзерче в него. Любителите на слънчевите бани освен в басейните могат да намерят прохлада и в специално монтираните кофи със студена вода, които се намират само на едно въже разстояние, винаги в готовност да помогнат на прегрелите.

Почитателите на силните усещания могат да се топнат в шоковия басейн със студена вода, да се възползват от закалителните процедури, за малчуганите пък има водна пързалка. „Плажь” разполага и с ресторант за всички гладници, богато зареден с храна и напитки.

Входът през седмицата за деца до 6 г. е безплатен, деца до 12 г. се таксуват по 5 лв., възрастните влизат срещу 8 лв.

Малчуганите са фрии и през уикенда, по-големите до 12 г. ще се плацикат срещу 6 лв., за възрастни входът е 10 лв. В цената са включени шезлонг, шалтета и чадър.

Почиващите в специализираната болница по програмите на НОИ ползват басейна безплатно, през уикенда се таксуват по действащите цени.

За безопасността на всички има изграден наблюдателен пост. Комплексът предлага на гостите си кристално чиста вода, прекрасна обстановка и поддържана зеленина.