След изпълнение на дузпи и 4 червени картона ФК “Кюстендил” триумфира като областен първенец в Четвърта лига

Купата на победител е в ръцете на капитана на ФК "Кюстендил" Даниел Йорданов

Кюстендилци се наложиха с 5:3 над домакините от “Левски” (Кочериново), двата тима останаха с по 9 човека, на бараж за Трета лига отива “Велбъжд”

 

Победителят от областна футболна група “Осогово” – ФК “Кюстендил”, триумфира като областен първенец в Четвърта лига. На стадиона в Кочериново изходът на двубоя бе решен след изпълнение на дузпи, след като домакините от “Левски” и ФК “Кюстендил” завършиха 1:1. Играчите от “Левски” поведоха в 40- ата минута след попадение на Тодор Рангелов, а изравнителното попадение кюстендилци вкараха в последната минута на срещата. Точен бе Андрей Василев.

 

При изпълнението на 11- метровите наказателни удари кюстендилци се оказаха по-точни и спечелиха двубоя с 5:3. Въпреки че срещата премина привидно спокойно, главният рефер Благой Манов от Благоевград изгони с червен картон по двама играчи и на двата тима. За “Кочериново” преждевременно към съблекалнята потеглиха Благовест Стоицов и Васил Василев, а за ФК “Кюстендил” срещата не доиграха Валери Максимов и Ивайло Иванов.

Победата е морална за ФК “Кюстендил”, тъй като отборът няма право да участва в баражите за влизане в Трета югозападна лига. В жребия на 4 юни ще бъде включен отборът на ФК “Велбъжд”.

Председателят на Областния съвет на БФС-Кюстендил Евгени Йорданов връчи купи и на двата отбора като победители в групите “Осогово” и “Рила”.

Отборите, класирали се на 2.-3. място в двете групи, получиха възпоменателни флагчета. В кюстендилската група това са “Велбъжд” и “Ботев” (Лозно), а в дупнишката – “Бенковски” (Сапарево) и “Динамо” (Дупница).

Отличени със статуетки бяха и голмайсторите на Четвърта лига – Вилизар Захариев от ФК “Велбъжд” и Иван Илиев от “Миньор” (Бобов дол).