Детският тим на “Марек” (Дупница) вдигна купата за победител в първенството Футбол 7, играе бараж за място в Топ 8

Призовата тройка допълниха отборите на “Рилски спортист” (Самоков) и “Велбъжд” (Кюстендил)

 

Детският тим на „Марек” триумфира в първенството Футбол 7, администрирано от БФС-Кюстендил. Младите дупнишки играчи събраха 50 точки, а купата на победителите връчи председателят на Областния съвет към БФС Евгени Йорданов. Стадион „Осогово” в Кюстендил бе домакин на последния, 22-ри кръг от първенството.

На второ място се наредиха футболистите на „Рилски спортист” (Самоков) с 47 т., а третото място спечели отборът на „Велбъжд” (Кюстендил) с 41 точки. Капитаните на двата тима също получиха трофеи от Евгени Йорданов от името на БФС. В първенството Футбол 7 участваха 11 отбора от областите Кюстендил, Перник и “Рилски спортист” от Самоков.

„Пожелавам ви безгрижна ваканция, но и да не забравяте да спортувате. От новото първенство ще очакваме отборите с деца, родени 2008 г. и по-малки”, заяви Евгени Йорданов.

Победителят „Марек” ще играе зонален бараж със софийски отбор и при успех ще се класира сред най-добрите 8 на републиканските финали, които ще са проведат в Сливен.

Кюстендил ще бъде домакин на зонален финал на 5 или 6 юни във Футбол 9, с участието на „Пирин” (Благоевград) и софийски отбор.