Футболните моменти, които завинаги остават в историята!

22 юни 1986 година. Диего Армандо Марадона след миг ще отбележи един от най-скандалните голове в историята на футбола. На 1/4-финала между Англия и Аржентина на световното първенство през 1986 година аржентинецът реализира с откровена игра с лявата ръка. По-късно, заради изказване на великия аржентинец, този гол остава в историята като “Божията ръка”.

Вижте някои от най-великите кадри в историята на световните първенства

Архивна снимка показва препълнения стадион “Сентенарио” в Монтевидео по време на първия финал на Световно първенство по футбол през 1930 година. В него домакините от Уругвай побеждават Аржентина с 4:2 и стават първите световни шампиони.

Италианският треньор Виторио Поцо е носен на ръце от своите играчи, след като италианците печелят първата си световна титла на домашния мондиал в Италия.

Юни 1938-а. Футболистите от националния отбор на Италия отправят фашистки поздрав преди началото на финала на третото световно първенство срещу Унгария. Италианският национален отбор печели втората си световна титла на първенството.

4 юли 1954 година. Германският национал Хелмут Ран празнува гол във вратата на Унгария по време на финала на Мондиал 1954 в Швейцария. В този финал Бундестимът печели първата си световна титла.

30 юли 1966 година. Снимката е на един от най-скандалните голове в историята на световните първенства. Англия побеждава на финала Германия с 4:2 и печели единствената си и досега световна титла по време на своето домашно световно първенство.

Бразилският национал Карлос Алберто бележи един от най-красивите голове във финал на световно първенство. На 21 юни 1970 година на стадион “Ацтека” в Мексико Сити Бразилия побеждава Италия с 4:1 и вдига поредната си световна титла.

Великият Йохан Кройф бележи красив гол във вратата на Бразилия по време на мача между двата отбора от Световното първенство във ФРГ през 1974 година. “Лалетата” побеждават с 2:0 и достигат до финал, където губят от домакините.

25 юни 1982 година. Фенове на Алжир показват пари на фотографите в испанския град Хихон, след мача между Западна Германия и Австрия, който се превръща в един от най-скандалните в историята на световните първенства. Германците побеждават с 1:0 – резултат, идеален и за двата отбора, които продължават напред в турнира за сметка на Алжир. По-късно някои журналисти наричат мача “Срамът от Хихон”.

Емблематичният Пол Гаскойн напуска плачейки терена след загубата на Англия след дузпи от Германия на полуфинала на световното първенство през 1990 година. В крайна сметка германците стигат до финал, който печелят срещу Аржентина.

Колумбийският защитник Адреас Ескобар току-що си е отбелязал автогол в мача срещу САЩ на стадион “Роуз Боул”. С това попадение колумбийците загубиха мача с 2:1, а заедно с това и отпаднаха от Мондиал 1994 още в предварителната група. Няколко дни по-късно Ескобар бе разстрелян в родния си град Меделин.
12-Йордан Лечков е вдигнал победоносно ръце, след като току-що е вкарал гол във вратата на Германия по време на 1/4-финала от Световното първенство през 1994 година. С този успех нашият национален отбор се класира за полуфиналите на първенството в САЩ.

Футболистите на САЩ и Иран си правят обща снимка преди мача помежду им от груповата фаза на Мондиал 1998 във френския град Лион. Отношенията между двете страна и до днес остават напрегнати и дори враждебни.

12 юли 1998 година. Френските национали Зинедин Зидан, Марсел Десаи и Лоран Блан вдигат над главите си световната купа, която е първа в историята на Франция. На финала “петлите” побеждават с категоричното 3:0 фаворита за трофея Бразилия.


Нападателят на Уругвай Луис Суарес току-що е ухапал защитника на Италия Джорджо Киелини по време на мача между двата отбора от груповата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия. Заради инцидента Суарес бе наказан тежко с лишаване от състезателни права.