Екшън в Дупница! Баща на абитуриент нападна полицай, след като синът му удари автомобил, Ивайло Миладинов: Изви пръста и скъса униформата ми (ВИДЕО)

Автоконтрольорът Ивайло Миладинов (вляво) и комисар Васил Паргов

Автоконтрольорът: 40-годишният мъж нападна зрелостника, който не беше виновен за ПТП на ул. „Орлинска”, след което се насочи към мен

Eкшънът с нападнатия полицай Ивайло Миладинов взриви Дупница. 40-годишен мъж от града е арестуван за 24 часа, след като влязъл в конфликт с пътни полицаи, охраняващи колоната от автомобили на абитуриентите на 25 май на ул. „Орлинска” в града. Нападателят е Иван Иванов, които изпращал абитуриент.

Началникът на Криминална полиция Михаил Джаджаров

Нападателят посегнал, тъй като му се сторило, че полицаите бавно обслужват произшествие, предизвикано от сина на арестувания. 40-годишният мъж нападнал единия от полицаите, нанесъл му е лека телесна повреда. По случая е започнато досъдебно производство.

За инцидента разказаха потърпевшият Ивайло Миладинов -младши автоконтрольор към Районното управление в Дупница, Михаил Джаджаров – началник-сектор „Криминална полиция”, който в момента замества и началника на Районното управление в Дупница, комисар Васил Паргов – началник-отдел „Охранителна полиция” в ОД МВР-Кюстендил, и говорителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка. От полицията отказаха да съобщят името на нападателя, като посочиха, че Законът за личните данни не им позволява това и по случая се води досъдебно производство.

„Във връзка с абитуриентските балове съпровождахме колона от автомобили с абитуриенти. Пред нас на ул. „Орлинска”, на кръстовището с ул. „Ивайло”, беше станало ПТП. ПТП-то беше леко, с минимални щети, възникнало заради неспазване на предимство. Спряхме движението, изместихме водачите, за да не

пречат на движението при попълването и оформянето на документите. Пристигна лице, което не беше участник в ПТП-то, и започна да се държи агресивно с водача на другото ПТП, който не е виновен. Мъжът беше предупреден няколко пъти от нас, след което той насочи агресията си към мен, влезе във физическа саморазправа, изви ми пръст на дясната ръка, изпитах силна болка, скъса ми и част от униформеното облекло, заедно с колегата успяхме да му поставим белезниците, след което беше заведен в Районното управление за изясняване на случая”, разказа Ивайло Миладинов.

От полицията уточниха, че предизвикалите ПТП-то са абитуриенти, като нападателят е баща на виновния водач. Инцидентът е възникнал към 19 часа вечерта. Стана ясно още, че двамата абитуриенти и участници в пътния инцидент са проверени за употреба на алкохол и пробите са отрицателни. Предполага се, че във въпросния ден агресивният баща е пил алкохол, но това не е проверено, тъй като той не е участник в ПТП-то.

Автоконтрольорът обясни още, че полицаите често биват нападани, най-вече от граждани, употребили алкохол.

„Често се случва да ни нападат. Отказват да изпълняват нашите разпореждания, унижават ни, опитват се да се саморазправят с нас, физически най-вече. През няколко месеца, възможно е и по-често. Въпреки всичко ще продължа да изпълнявам служебните  си задължения, както досега”, каза Миладинов.

На въпрос на „Вяра” доволен ли е от начина, по който са защитени като полицаи, и полицията застава ли зад него, автоконтрольорът отговори утвърдително.

„Става въпрос за конфликт, в който има две страни. Колегите са действали напълно адекватно, защитили са първо водача на МПС, който не е виновен според тях, тъй като това е органът, който ще каже каква е вината, кой е виновен при ПТП. Вследствие на това те са защитили другото лице и са предприели всички действия за собствената безопасност и за обуздаване на това лице, което не се явява участник, а идва за саморазправа към другото лице и те защитават невиновния водач и себе си”, уточни Михаил Джаджаров. Началникът на Криминална полиция бе категоричен: Няма да допуснем подобно агресивно поведение по отношение на полицейски служители. Ще предприемем най-строги законови мерки по отношение на лица, позволили си такова отношение. Законът ще бъде спазен в цялост. Води се досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 1 във връзка с чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс – лека телесна повреда по отношение на длъжностно лице по повод изпълнение на неговите служебни задължения”. Джаджаров уточни, че решението относно наказанието на провинилия се е в ръцете на Районната прокуратура и законът е достатъчно строг.

Иван Иванов

„Служителите са действали според правомощията си, лицето е задържано, всички законови мерки са взети от служителя правилно и адекватно”, посочи и комисар Васил Паргов.

Иван Иванов запазва правото си на коментар.Той не беше открит вчера.

Екшън в Дупница! Баща на абитуриент нападна полицай, след като синът му удари автомобил, Ивайло Миладинов: Изви пръста и скъса униформата ми

Екшън в Дупница! Баща на абитуриент нападна полицай, след като синът му удари автомобил, Ивайло Миладинов: Изви пръста и скъса униформата ми

Публикувахте от ВЯРА – Информационен всекидневник на Югозападна България в 28 май 2018 г.