Зверско убийство в Кюстендил! Божидар Драганов-Докера прободе с нож проститутката Марияна, намериха я разложена в мазето

Българинът и ромката живеели на семейни начала, 53-годишният мъж направи пълни самопризнания

Не сме усетили миризма, но полицаите влязоха с противогази, казаха съседи

 

53-годишният Божидар Драганов-Докера е задържан в ареста на РУ-Кюстендил за убийството на 32-годишна кюстендилка, с която живеели на семейни начала. Той е направил самопризнания, съобщил е, че е извършил деянието на 13 май. После е укрил трупа в мазето на къщата си. При последвалите процесуално-следствени действия е намерен трупът на 32-годишната жена в напреднала фаза на разложение. Жертвата е била обявена за общодържавно издирване на 23 май, съобщават от полицията. По информация на в. „Вяра” името на извършителя на деянието е Божидар, който е българин и е намушкал смъртоносно с нож Марияна. Тя е от ромски произход и е била проститутка, според данни на техни съседи и познати. Двамата са живеели на семейни начала, твърдят хората. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, работата продължава под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура.

53-годишният Божидар Драганов-Докера отива сам в полицейското управление и прави пълни самопризнания за случилото се в нощта на 13 май. Според информациите мъжът живеел на квартира в къща, намираща се на площад „Априлско въстание“ 10. В злополучната нощ двамата се скарали и Докера намушкал няколко пъти с нож жертвата си. На сутринта видял, че е починала, омотал я в найлонови чували и скрил трупа й в едно от мазетата на къщата според близки до раследването. Докера от няколко години живеел на квартира на площад „Априлско въстание“ 10. Къщата е собственост на 68-годишния Пламен, който давал стаи под наем. За случилото се обаче дори той самият не предполагал до идването на екипи от полицията. „Целият квартал знаеше с какво се занимава. Купуваха цигари, алкохол и какво ли не. Не сме усетили и миризма, защото трупът е бил в мазето, а там е по-хладно. Видяхме с очите си обаче как снощи полицаите влизаха в къщата с противогази заради силната миризма“, разказват живеещи в района кюстендилци.