Напредва строителството на Парка на предизвикателствата в Перник, за 3,9 млн. лв. ремонтират мост и улица

Обекти в Парка на предизвикателствата

Изграждането на един от най-модерните и атрактивни паркове в Югозападна България върви на пълни обороти. Той ще бъде в Перник, в местността Войниковец. В парка ще се изгради зона за отдих и спорт като алтернативни занимания и забавления за деца и младежи. На площ от 20 дка ще бъдат обособени сцена за културни изяви, алеи, детски площадки с различно оборудване, комбинирано игрище, зона за катерене, палатков лагер – част от „скаутска зона”, зона с трасета за маунтинбайк, зона „Търсене на философския камък“, място за временно спиране на автомобили, в това число с достъпност за инвалиди и семейства с малки деца.

По същество проектът използва наличните природни ресурси – зелена залесена зона, за да я превърне в атрактивно парково пространство, като осигурява зони за почивка, пикник и забавление за посетителите, детски площадки, беседки и пейки.

Паркът на предизвикателствата е част от общ проект, включващ още реконструкцията на моста над река Струма на едноименната пернишка улица и благоустрояването на квартал „Тева”. Общата стойност на разработката “Подобряване на градска среда в град Перник” надхвърля 3,9 млн. лв., 85 процента от които е европейското финансиране.

Проектът трябва да приключи на 24 октомври тази година, поясниха от общината.