Преместиха ТЕЛК до регистратурата в самоковската болница, управителят д-р Ковачка: Улеснихме пациентите, инвалидите вече няма да се качват до 3-тия етаж

Библиотеката ще работи постоянно, каза управителят на МБАЛ- Самоков д-р Красимира Ковачка.

МБАЛ вече има напълно обновена библиотека

 

Офисът на ТЕЛК (Трудово-експертната лекарска комисия) в Самоков вече се намира на първия етаж в болницата, до регистратурата. Това е направено за улеснение на гражданите, събощиха от болницата.

В тези кабинети ще работят председателят на ТЕЛК д-р Фотева, интернист и останалите специалисти.

Доскоро ТЕЛК-ът се помещаваше на третия етаж и това беше неудобно, тъй като се затрудняваше придвижването на пациентите, особено на инвалидите. Сега помещенията на ТЕЛК и регистратурата са разположени вече в съседство на първия партерен етаж за улеснение на гражданите. В тези кабинети ще работят председателят на ТЕЛК д-р Фотева, интернист и останалите специалисти, включително педиатър и очен лекар. За по-лесна ориентация са поставени съответните табели. „Оказа се, че е неудобно за пациентите, особено за инвалидите, да отиват на третия етаж, след това да слизат на регистратурата, за да заверяват документи. Има трудноподвижни пациенти, а и от друга страна, администрацията имаше нужда от  още едно помещение във връзка с разположението на системния администратор на болницата, който ще се занимава и с личните  данни. Става дума за г-жа Зафирова. Затова преместихме ТЕЛК-а, сега се намира на първия етаж, вдясно до регистратурата. По този начин пациентите от входа директно отиват в ТЕЛК“ – допълни още д-р Ковачка.

Същевременно стана ясно, че библиотеката в болницата от няколко дни вече е напълно обновена. Всички книги са подредени по сектори. „Тук са съхранени книги, които имат огромна стойност. Имахме гости, професори, които ни обещаха при следващото идване да ни дарят книги. Библиотеката ще работи постоянно“ – сподели за в. „Вяра“ управителят на МБАЛ- Самоков д-р Красимира Ковачка.