На крачка от медал остана Андрей Тодоров от карате клуб “Шурикен” на Световната младежка лига в София

Андрей Тодоров

Кюстендилският представител загуби минимално битката за бронзовия медал при кадетите от македонски състезател

Андрей Тодоров от КК “Шурикен” се класира на престижното 5-о място на Световната младежка лига по карате в София. Той загуби битката за бронзовия медал в категория -63 кг при кадетите. В първия кръг кюстендилската каратека спечели с 2:0 срещу съперник от Италия, а втория победа с 4-0 срещу хърватин. На 1/8-финал Андрей се наложи с 4-0 срещу национал от Гърция, а на 1/4-финал победа с 1-0 каратека от Русия. На полуфинала Андрей Тодоров загуби от представител на Йордания с 3-1, а в битката за бронзовия медал отстъпи минимално с 2-1 от състезател на Македония.

“Това бе най-силното и голямо състезание за Андрей. Повечето състезатели имат медали от европейско и световно първенство, а той победи доста добри състезатели и направи много голям успех. Изключително сме доволни от Андрей”, коментираха от клуба.

Седмо място записа Янислав Миленков при децата до 14 в кат. -55 кумите. Кюстендилският талант спечели първия си мач с 4-0 срещу Босна, после загуба от Украйна с 3-0 в репешажите спечели първия с 4-1 срещу Косово, но после отстъпи от Черна гора с минималното 1-0 и така не можа да стигне до директен мач за бронзов медал, но предвид силното състезание и голямата конкуренция направи много добро представяне.

Виктория Венкова при кадети +54 кг спечели първите си 2 мача с убедителни победи със 7-0 и 6-0, но загуби на 1/8-финал с 3-0 от Германия.

Иван Иванов, Деян Миленков, Георги Матуски, Владимир Назъров и Никола Христов малко късмет ги лиши от преодоляването на първия кръг.

“За някои това бе първо голямо състезание. Много сме доволни от представянето на нашите състезатели. Предстои ни в началото на юли Световна лига в Умаг, Хърватия, където преди нея ще има лагер със световни шампиони на ката и кумите”, каза още треньорът Веселин Димитров.

На Световната младежка лига по карате в София участваха рекордните около 2000 състезатели от 71 държави. Участниците бяха разделени в три възрастови групи – деца (12-13 години), кадети (14-15 години) и младежи (16-17 години), българският тим включваше общо 60 състезатели.

От КК “Шурикен” в националния отбор взеха участие 8 състезатели в различните възрастови групи.