Самоковката Виктория Гончева №1 в планинското спускане на Балканиадата в Синая

Шампионката Гончева е вдигнала триумфално ръка след триумфа в Румъния.

Историческа победа за самоковската представителка в планинското колоездене Виктория Гончева! 17-годишната девойка окупира върха в първия старт на новоучредената Балканската купа в дисциплината спускане, състоял в румънския курорт Синая. Българката не направи нито една грешка по отлично подготвеното трасе и заслужено се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. За триумфа си Вики бе възнаградена от организаторите с предметни награди, а от феновете на новия и иновативен спорт – с бурни аплодисменти.

Спортната проява отвъд Дунава бе още по-специална за Гончева, тъй като именно в този курорт през миналата година тя получи неприятна травма.

„По време на състезанието изпитвах смесени емоции, но в същото време се чувствах сигурна. Домакините бяха добавили много техничен участък и се радвам, че успях да се справя с предизвикателството и да стана първа”, коментира Вики след надпреварата.

Победителката намери сили и за още едно състезание – националния шампионат на Румъния, в който се окичи със сребърен медал. Шампионка тук стана представителката на домакините Луана Керекеш.