Чудо! Ден след като се оправда с 4 болнични пред спецсъда, кметът на Радомир Пл. Алексиев скокна на детски футболен турнир

Пламен Алексиев

Радомирци: Двамата със зам.-кметицата Л. Димитрова са от курбан на курбан, от веселба на веселба, какви болести, какви 5 лв.?

Подсъдимият кмет на община Радомир Пламен Алексиев чудодейно се изцери и цъфна на градския стадион в града за детски футболен турнир.

Любка Димитрова (крайната вляво)

Както „Вяра” писа, в понеделник трябваше да тръгне делото срещу него и зам.-кметицата Любка Димитрова в спецсъда. Двамата са подсъдими за големи финансови машинации. Оказа се обаче, че никой от кметското дуо не дойде в залата. Кметът Алексиев извини отсъствието си с цели четири болнични листа, а Димитрова се оправда с командировка зад граница.

„Потресени сме! Как може кметът на представя пред съда болнични, а на другия ден да се показва в отлична форма на градския стадион? Или не е болен, или чудодейно се е излекувал”, пишат на редакционните имейли жители на Радомир, които живо се интересуват от хода на делото срещу градоначалника.

„Как може специализираният съд да бъде уведомен за подвизите на Алексиев? Искаме да видим как се прилага законът, как може съдът да бъде подхлъзван с различни трикове, позволени от закона? Ако е така, защо не се промени законът? На 21 май градоначалникът беше на среща с жени от квартал „Мечта”, „Арката”, „Автогарата”, НОЕ, „Гърляница” и раздава безплатно цветя на градинарки, които обичат да поддържат околоблоковите пространства. На Спасовден Алексиев беше на курбан на манастирчето и даже се качи на Голо бърдо, радва се на изпълнителите, на хубавото време. Той дойде с Любка Димитрова. И двамата бяха в отлично настроение, кметът ръкопляска, здрависва се, поздравява се с всеки. Димитрова се беше скрила зад черни очила. Те не пропускат празник и прокуратурата и съдът трябва да проверят дали зам.-кметицата е в командировка и ако е така и пътува с общински пари, това не е ли злоупотреба? Тя е длъжна да уведоми обществеността, никъде няма и ред, че е тръгнала да търси инвеститори. Затова в Радомир се коментира, че тя най-вероятно просто си е на екскурзия. Ако е на служебна командировка, да застане и да обясни каква работа е свършила. Не може да пътува зад граница с общински пари, без да каже за какво е пътуването и колко струва. Това не е всичко. Любка Георгиева и Пламен Алексиев и на Гергьовден бяха заедно и поднасяха приветствия, виха хора. Димитрова беше нагиздена в народна носия, той с бяла риза. За какви болести говорим, след като са от веселба на веселба, от събор на събор. На 24 май Пламен Алексиев се вихри в едно от най-големите заведения в центъра на Радомир”, пишат още радомирци.

СНИМКИ „Мироглед”