В края на интимния акт останете да полежите за 5-10 минути, съветва д-р Джеймс Голдфарб от клиниката за плодовитост

 

Ако се опитвате да забременеете, има начин да си помогнете, като вкарате 2 задължителни пози в сексуалния си живот, твърди проучване, направено във френската клиника по фертилност CMC Beau Soleil. Двете задължителни пози за зачеване са кучешка и мисионерска. Причината е, че при тях проникването е много дълбоко и главата на пениса достига отвора на матката, което улеснява движението на сперматозоидите.

Лекари са направили скенер на двойка по време на секс в тези две пози, който показва, че точно те са „най-дълбоките“ и поставят мъжкия член в „най-изгодна“ позиция за осеменяване. Според д-р Джеймс Голдфарб от клиниката за плодовитост в Кливланд не трябва да се тревожите толкова много за позите.

„Много рядко женската матка е в необичайна позиция, така че определени пози да имат значение. По-скоро гравитацията има значение в случая. Ако работите за бебе, не трябва да се изправяте или да сядате след изпразването на мъжа, за да не изтече семенната му течност. Не е нужно да си вдигате краката нависоко, както съветват някои писания. В края на интимния акт останете да полежите за 5-10 минути, което е достатъчно сперматозоидите, „предназначени“ да достигнат матката, да приключат своя път“, обясни той пред WebMD.