За 115 дни Дудо прави канализация и водопровод в Разлог за 642 000 лв. без ДДС

Красимир Герчев

35-годишният Георги Фарфаров от Разлог отново спечели най- апетитната поръчка в планинското градче за 642 506 лв. без ДДС. Парите са за реконструкция и доизграждане на инфраструктура за питейни и отпадни води на Разлог, етап първи, и са осигурени по проект. Процедурата е обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията, която я стопира за няколко месеца. КЗК обаче отсъжда, че жалбата е неоснователна, отказва да образува производство, с което процедурата е отблокирана.

Фарфаров, който е известен повече с прякора Дудо, се е ангажирал да изпълни проекта за 115 дни, като положи и асфалтова настилка.

Фирмата, с която Фарфаров печели, е „Миле инженеринг” ЕООД. Фирмата през последните няколко години е акумулирала над 8 млн. лв. по европроекти. Според жители на Разлог благоволението към „Миле инженеринг” от страна на общинска администрация е заради приятелството на Фарфаров с бившия кмет Любен Татарски.

Както „Вяра” писа, Фарфаров има заведение на самия център срещу входа на общината. Там екскметът Татарски и бившият следовател Боби Рачев пият кафе с Дудо.

Почти готов е и най-новият ВЕЦ в Югозапада – „Баба Цвета”, той се намира на Предела и отново е собственост на Фарфаров. Според местните хора „Миле инженеринг” е закупила и голяма част от най-хубавите общински имоти в Разлог.