Пламен Галев и бизнесмените от свитата му бутат братовчедката Емилия Елчинова за кмет на Дупница

Ангел Христов, Емилия Елчинова и Пламен Галев

Елчинова беше шеф на търговския отдел в община Дупница по времето на кмета Пламен Соколов, и до ден-днешен търговци не могат да им простят строителството на Евробазара

Шефката на Главна дирекция „Контрол на пазара” в Комисията за защита на потребителите Емилия Елчинова се хвърля в битката за кметския пост в родна Дупница. Коментира се, че тя ще бъде от отбора на ГЕРБ, където членува от дълги години. Това съобщиха източници на вестник „Вяра”.

Пламен Соколов

Емилия Елчинова отдавна е напуснала Дупница. Тя обаче се е наложила здраво в съзнанието на търговската гилдия, която не я обича. Преди много години Елчинова беше шеф на търговския отдел в община Дупница по времето на кмета Пламен Соколов.

Двамата имаха големи спорове и срещу тях се вдигнаха тояги от търговците. До ден днешен те са изключително възмутени от проекта и строителството на Евробазара, дело на екипа на Пламен Соколов. В магазина не се диша и той е почти умъртвен. Огромната част от малките килийки вътре, които трябва да минават за магазини, са празни. Сумата, която беше инвестирана в този паметник на разхищението, е колосална.

Известно е, че Елчинова е братовчедка на Пламен Галев и двамата са в много добри приятелски отношения. Поради тази причина в Дупница се говори, че Братя Галеви и хората им в града, които имат проспериращ бизнес, ще я подкрепят на 100%.