Кметът Церовска връчи купи и грамоти на 120 малки полицаи в Перник, хапнаха торта от Ирена Соколова

С грандиозно тържество приключи обучението на първата група доброволци в Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ в Пернишка област. 124 деца от региона получиха удостоверения, а петте отбора – купи по случай успешното завършване. В двугодишния срок на обучение взеха участие 5 доброволни формирования – две от Перник и по едно от Радомир, Брезник и Трън. Малките полицаи усвоиха различни интересни и полезни неща, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации, да се справят с различни предизвикателства – вкъщи, в училище, на улицата и в планината, да знаят своите права и отговорности пред обществото, да се научат да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях. Препълненият до краен предел театрален салон при Обединения детски комплекс – Перник събра много гости, родители, учители, партньори и, разбира се, самите участници и техни връстници от 5-те училища в областта. Тук бяха и областният управител Ирена Соколова и заместниците й, кметът на община Перник д-р Вяра Церовска и заместниците й, кметовете на общините Брезник и Трън. Празника уважи и националният координатор на програмата „Детско полицейско управление” Ваня Славчева.

Всички деца получиха удостоверения за завършено обучение, а купите на петте отбора връчиха областният управител на Пернишка област Ирена Соколова, кметът на Перник д-р Вяра Церовска, кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов, зам.-директорът на ОДМВР – Перник комисар Сашко Христов и старши комисар Димитър Попов – директор на ОДМВР-Перник.

Накрая, както при всяко тържество, младите блюстители на реда хапнаха по парче торта, специално направена за случая и подарена от Областна администрация – Перник, която осигури и удостоверенията и купите.