Кметът Петър Паунов пред съветниците: Опасваме Кюстендил с камери заради вандалските прояви, погваме нарушителите с глоби

Петър Паунов

Без дебати общинските съветници отпуснаха 12 084 лева в помощ на футболен клуб „Велбъжд”

 

Община Кюстендил работи по въвеждането на система за видеонаблюдение в района на художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора” и парковата зона покрай река Банщица. Това заяви кметът Петър Паунов по време на сесия на Общинския съвет във връзка с изказването на общинския съветник Огнян Атанасов за нерегламентирано сметище между селата Горна Гращица и Катрище. „Всяка година това сметище го има. Надявам се то да бъде почистено и да се въведе видеонаблюдение в района, за да се заловят хората, които изхвърлят боклука.

Димитър Велинов (на преден план), Кирил Станчев (вдясно) и Огнян Атанасов

Ако има един-двама санкционирани, изхвърлянето на боклуците може и да спре”, каза Огнян Атанасов. Кметът Паунов е категоричен, че Общинска охрана, съвместно със служителите на МВР ще санкционират вандалите, които чупят и унищожават ремонтираните райони.

“В момента се работи по отношение на разширяване на системата за видеонаблюдение с цел опазване на обществения ред в парка покрай река Банщица и в парка пред градската художествена галерия, където вече има вандалски прояви. Ще имаме работа с училищата и младите велосипедисти, които приемат парка за екстремни забавления и вече има и няколко наранени. Ще се предприемат и санкции, така че се надявам всички да обърнат внимание върху тези проблеми. Органите на Областна дирекция на МВР и „Общинска охрана“ ще бъдат на място да осъществяват контрол и да има санкционни процедури”, заяви Паунов.

Общинските съветници в Кюстендил единодушно гласуваха 12 084 лева да бъдат отпуснати от общинския бюджет като помощ за футболен клуб „Велбъжд”. Сумата се отпуска като финансово подпомагане, необходимо за покриване на транспортни разходи за участието на отбори – деца и юноши, в първенствата на Българския футболен съюз през есенния полусезон.

Във внесената докладна записка е посочено, че през спортно- състезателната 2017/ 2018 година в община Кюстендил не е постъпвало предложение, включително не са отпускани и парични средства, необходими за заплащане на транспорт, свързан с участие на децата в срещи извън Кюстендил.

Решението беше взето по време на заседанието на Общинския съвет в града, а докладната е подписана от съветниците адв. Кирил Станчев, инж. Огнян Атанасов и Димитър Велинов. Тримата изтъкват като основание, че средствата, които получава клубът от дарения и спонсори, не са достатъчни да покрият тези.