Кметът на Разлог Кр. Герчев уреди топлото на учебните заведения и старческия дом, ДГС „Елешница” дава 180 куб. м дърва

Красимир Герчев

180 куб. м дърва за огрев за нуждите на училища, детски градини и старческия дом осигури кметът на община Разлог Красимир Герчев. Топлото идва по силата на договор, сключен между община Разлог и с ДГС „Елешница”.

На общинската сесия в планинската община в четвъртък съветниците гласуваха докладна на кмета Герчев относно управлението на горските територии общинска собственост на територията на ТП ДГС „Елешница”. Съветниците единодушно гласуваха и приеха докладната.

„Общината има сключен договор с ДГС „Елешница” и ОбС утвърди ценоразписа на дървесината, който е идентичен с ценоразписа на горското стопанство. Беше утвърден и работният план за 2018 г. Съгласно сключения договор между Разлог и ДГС „Елешница” общината очаква да получи около 180 куб. м дърва за огрев за нуждите на училища, детски градини и старческия дом. Това беше важно решение”, заяви кметът Герчев.

На заседанието общинските съветници гласуваха 5 подробни устройствени планове на територията на Разлог.

Заседанието беше с дневен ред от 20 точки. Беше приета и стратегия за подкрепата на личностното развитие на децата и учениците от община Разлог. „Програмата е актуализирана, всичко към днешна дата като нормативни разпоредби е включено в една обща стратегия. Тя е много важна за общината, ще следим как ще бъде изпълнявана, за да не е поредната, която остава само на хартия. Приоритет на местната власт и на учебните заведения е образованието”, каза Герчев.

Беше гласувана и административна промяна на списъка с капиталови разходи по Бюджет 2018 на община Разлог.