Пенсионер от Дупница: Подпорна стена на паркинга зад Спортната зала се събаря, може да пострада някой, в града паркирането е безобразно

Подпорната стена на паркинга зад Спортната зала се руши.

Подпорна стена на паркинга зад Спортната зала в Дупница се събаря и може да предизвика инцидент. За това алармира във „Вяра” възрастен дупничанин, който дойде в редакцията, за да съобщи за опасността, но не пожела да се представи. „Стената се намира на паркинга на ул. „Хр. Ботев” – вдясно в долната част, точно срещу сградата на Спортната зала. Изградена е от големи бетонови блокове, част от които са се разместили и са тръгнали да падат. Ако се съборят, може да стане беля – с кола или хора. От общината да укрепят стената, за да не пострада някой и да не стане късно. Обикновено тогава се сещаме, че сме можели да предотвратим лошото”, заяви пенсионерът.

Безразборното паркиране дразни много хора и крие опасности.

Човекът изрази възмущението си и от безразборното паркиране в града: „На ул. „Христо Ботев” постоянно е паркиран един бус, от който не може да се мине. Пешеходците са принудени да го заобикалят и да вървят по улицата, с риск да ги блъсне кола. Няколко пъти казвах на собственика на колата – Атанас, че не е редно да паркира там, но резултат няма”.

За съжаление това е само една от неправилно паркираните коли в града. Возила, заели местата на пешеходците по тротоарите, могат да се видят на всяка улица.