ГЕРБ съветникът Васил Попов: Спортният комплекс в парка в Сандански е ограбен, изчезнаха 10 дъски за 100 000 евро, местен треньор е открил една в Абу Даби

Васил Попов

Спортистите познават дъските като себе си, кражбата е видяна и от Човека амфибия Яне Петков

„Спортният комплекс в парка в Сандански е ограбен. Изчезнаха дъските за скокове в басейн, една от тях се появи в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби”, смайващият факт обяви на сесията в южния град съветникът от ГЕРБ Васил Попов.

Яне Петков (в средата)

„От спортния комплекс са изчезнали 10 дъски за скокове. Всяка от тях струва 10 000 евро. Местният треньор Васко, фамилията не си спомням, собственик е на местно заведение, е открил една от тях в Абу Даби. Познал я е по белезите, които лично е оставил върху нея. Същото споделят и спортисти, те ми го разказаха. Те познават всяка дъска, къде стъпват, как стъпват. Просто познават като себе си дъските, на които са тренирали”, сподели Попов и добави: „За някой може това да са просто дъски, но всъщност това са спортни съоръжения и струват колосални суми. И те са изчезнали мистериозно. Има хора, които са видели кражбата. Видели са как ги свалят и изнасят. Обектът е даден за ползване на бизнесмен от Сандански. Жалко е, защото нашият град беше №1 в скоковете във вода, ние сме носители на куп отличия.

Обръщам се не толкова към общинската управа, колкото към комисиите към ОбС. Искам да кажат какво се е случило, ние съветниците сме отговорни за общинската собственост. Настоявам съветниците, които се занимават с общинската собственост по комисиите, да отговорят на тази въпроси. Кражбата е видяна.”

За вестник „Вяра” Попов каза още, че кражбата е видяна и от Човека амфибия Яне Петков. По случая е образувано досъдебно производство. Сигналът е подаде и в РУ – Сандански, където се води разследване.