Отровени кучета шокираха кюстендилци, Р. Пешева: Това е Габи! Изхвърлиха я бременна, бяха я ритали, муцунката й беше изкривена

Кюстендилци съобщават за трупове край ВиК, КЗК и на дерето над АВС

Мор в Кюстендил! Трупове на отровени кучета шокираха кюстендилци и любители на животните.

„БРАВО КЮСТЕНДИЛЦИ!!!!!! Как може да има такива хора, които тровят животинките?!?!?!”, написа във фейсбук страницата „Добрите хора за Кюстендил” Галина Динова и пусна снимка на отровено куче. Под поста й буквално завря от коментари, в някои от тях кюстендилци съобщават, че из града е пълно с отровени животни.

„Мъките, при които умират, са големи и болезнени… Ей, може да сме на върха на хранителната верига, обаче някои хора са на дъното с умствения си капацитет!”, изля емоциите си Динова и допълни: „ Надявам се всеки да си получи заслуженото, ако не по законов начин, то като дойде време да напуска този свят и да бъде поставен, точно в такава позиция, за да види какво е причинил с глупостта си!!!! Аз лично не го разбирам, не го възприемам и не толерирам насилието над животните! Искам да попитам, те ли са виновни, че се скитат безпризорно по улиците??? Ами, ако това сме ние, дали няма да разчитаме, някой да ни помогне и да бъде съпричастен с нас?!?!?!?! Отвратена съм!”

Ренета Пешева разпозна четириногия и разказа тъжната история на кучето. „Ужас….това е Габи. Тя е! Едно е да не обичаш, друго- да убиеш! Рано или късно всеки си получава заслуженото. За жалост, животните умират в жестоки мъки. Това не са хора!!! Габи беше изхвърлена бременна. Роди навън, при старото второ училище. Кученцата ги взеха, за жалост за нея не се намери дом, въпреки че я кастрирахме. След това някой я беше ритал, муцунката й беше изкривена. На кой попречи, не знам. Беше толкова добра… Захвърлена от човешка ръка и жестоко убита от нея.”, сподели Пешева.

„За жалост има жестоки хора, които не обичат животни….”, констатира тъжно Димитър Кьосев.

„За съжаление и в моя квартал до бившия завод „Електрон” преди 2 дена намерих кварталните кучета отровени. Дано да спи спокойно човекоподобното вече., съобщи Методи Кокаров.

„Същото се е случило и при В и К снощи”, добави Йовон Йовчева. Теменужка Христова и Гергана Калчева добавиха, че положението е същото и при КЗК и на дерето над АВС.

„Как може да има толкова омраза в хората към животните. Трябва наказание за такива хора”, категорична е Юлия Илиева

Елизабета Павлова й отговаря: „Как може ли, защото в Кюстендил е пълно с долни изроди, пречи им всичко, дори и те самите си пречат. Няма как да е, ако няма натровени и осакатен животинчета или навсякъде всичко да се чупи и замърсява.”

Много от кюстендилци призоваха общината да вземат мерки.