С изложба на рисунки и роботи учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“ отбелязаха 120 години от създаването на училището

MINOLTA DIGITAL CAMERA

С внушителна изложба на повече от 100 картини и десетки пластики на роботи, животни и други фигури децата от ОУ „Евлоги Георгиев“ отбелязват 120 години от създаването на учебното заведение. Изложбата бе открита с песента „Де е България“, изпълнена от вокална група при училището, а приветствие към учениците поднесе директорът на ОУ „Евлоги Георгиев“ Румяна Гергинова.

„От началото на учебната 2017-2018 г. бе обявено, че цялата година посвещаваме на 120-годишнината от създаването на училището. Тази седмица са финалните тържества. Завършваме тук с изложба на творби на наши ученици, които са работили през годината, а в сряда 6 юни е тържествения концерт в театъра. Една година наситена с много успехи. Изложбата е благодарение на нашия учител по изобразително изкуство Румен Георгиев, който е възпитаник на училището, завършил е Художествената академия в София. Под негово ръководство учениците работят с огромно желание и сътворено това което се вижда“, заяви за „Вяра“ Гергинова.

Румен Георгиев сподели, че пластиките са изработени от отпадъчни материали по проект „Твоя час“ при Ателие „Артелино“.

„Втора година работим по проекта, избрахме да направим едни скулптурки от отпадъчни материали, миналата година направихме динозавъра, децата се впечатлиха много и продължихме. Това е труден процес е, иска много упоритост и търпение, и най-вече въображение… Аз съм доволен от децата, те имат въображение, имат качества, талантливи са и се надявам в бъдеще поне някои от тях да продължат да работят в тази насока“, сподели Румен Георгиев.