ГДБОП сгащи 30- годишен кюстендилец, зарибявал във фейсбук малолетни да изпълняват извратените му сексуални желания

Акция на ГДБОП се провежда в три града.

Служители на ГДБОП и БОП- Кюстендил закопчаха 30- годишен кюстендилец, изнудвал чрез социалните мрежи малолетни момичета да участват в порнографски представления и да обменят порнографски материали.

Установено е, че под фалшива самоличност, мъжът е инициирал контакти и обменил приятелство с над 500 абоната на фейсбук, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години. Като е използвал крехката им възраст и тяхната доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания. Грози го наказание от 6 години затвор. Операцията е проведена под наблюдението на Софийска районна прокуратура, под ръководството на Софийска районна прокуратура, служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и колегите им от сектор БОП-Кюстендил.

Служителите на ГДБОП са извършили и процесуално-следствени действия в дома на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13- годишна възраст.