Плувното лято в Банско стартира на 11 юни

Интересни и разнообразни занимания, напълно безплатни за децата от общинските детски градини и училища, ще се проведат през лятната ваканция в град Банско.

Плувното лято стартира на 11 юни и ще продължи чак до 14 юли. Малчуганите ще плуват всеки делничен ден в различни часове – от 10,00 до 12,00 часа и от 16,00 до 18,00 часа, съобщава кмета.бг

Школа „Изобразително изкуство и приложно изкуство” ще приема деца от 11 юни до 29 юли в дните от понеделник до петък, ръководители са Кипра Глушкова и Здравка Русева. Марин Бърдарев ще преподава в Школата по музика в същия период от време, без събота и неделя, от 16,00 до 18,00 часа. Кръжок „Сръчни ръчички” ще научи децата да майсторят различни неща, а Клуб „Кулинарни традиции” – да готвят вкусни ястия.

Ще има и много спортни игри през юли и август в Средно училище „Неофит Рилски, там ще се провеждат и занимателни, логически и образователни игри. Клуб „Опознай своя край” ще разкрие на учениците интересни факти и документи в музейните и археологическите обекти на община Банско. С помощта на Клуб „Туризъм” децата ще могат да отидат сред природата и да научат важни неща за опазването на околната среда. Клуб „Лято без наркотици” ще функционира през юли и август в Средно училище „Неофит Рилски”.

Групите се формират на база подадени писмени декларации от родителите. За записване в инициативата „Плувно лято” и в Клуб „Туризъм” се изисква и медицинско свидетелство от личния лекар на детето.