Убийството на собственика на казина в Слънчев бряг заради ревност

Николов е едноличен собственик на седем фирми.

Извършителят опитал да избяга в Турция, арестуваха го на границата

Собственик на казина бе убит в Слънчев бряг в събота вечер, а 22-годишна жена бе тежко ранена.

Извършителят е задържан. Това потвърди вчера главният секретар на МВР Младен Маринов на брифинг в Бургас, предаде NOVA. Той е 37-годишен, казва се Михаил Станчев. Задържан е, докато се е опитвал да избяга в Турция. Пътувал сам с автомобил с бургаска регистрация.

Главният секретар на МВР заяви, че става въпрос за ревност и неизяснени отношения, които довели до извършването на престъплението.

Държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство. Това каза по време на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Георги Чинев. Той бе на мястото на събитието веднага след като е научил за инцидента и през цялото време бе с разследващите полицаи и шефа на ОД на МВР Калоян Калоянов.

22-годишната Симона е тежко ранена.

“Тепърва предстои аутопсията на убития, която ще ни даде точна информация с колко изстрела е настъпила смъртта”, добави Чинев.

Убитият е бизнесменът Коста Николов-Миджурина, който е собственик на близо 15 игрални зали на територията на Слънчев бряг, Несебър, Бургас и няколко в Нова Загора.

54-годишният мъж е застрелян в луксозен автомобил. Ранената 22-годишна жена била с него в колата. Тя е от Велико Търново и по непотвърдена информация се казва Симона.

Заради убийството в Слънчев бряг мнозина туристи били възпрепятствани да влязат в хотела си.

Младата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота, съобщи “Фокус”. Предната вечер е извършена спешна операция и тя е настанена в отделението по реанимация.

Нападателите са открили огън от друг автомобил, твърдят свидетели. След канонадата от изстрели мъжът е издъхнал на място. Младата жена е с огнестрелна рана в лявото слепоочие и е откарана в критично състояние в болницата в Бургас, пише Darik.

В лекия автомобил е имало още двама души, които по време на огледа бяха разпитвани. На мястото на инцидента са намерени множество гилзи от огнестрелно оръжие.

Преди това обаче фаталната млада дама изживяла страстен роман с 37-годишния Михаил Станчев. Запознали се в зимен курорт, където работели преди това, а от май месец любовният триъгълник с предприемача станал факт. Симона преживяла страстна любов с 37-годишния мъж, с когото се скарала и го заменила с бизнесмена. Затова Михаил Станчев се превърнал в екзекутор на съперника си и ранил тежко Симона Тодорова, пише “Труд”.

Симона е от Дряново. Баща й е шеф на полицията в родния й град и се казва Тони Тодоров. Преди два месеца се преместила в Слънчев бряг и започнала да работи в едно от казината на Миджурина. По-младият Михаил Станчев обаче хлътнал до уши по нея, а когато го изоставила, направо откачил, разказаха техни колеги.

Арестуваният за зверството е родом от Ямбол, но от години живее в Бургас. Работел на няколко места, бил е шофьор на бивш шеф на Общинския съвет в Несебър. Отритнатият влюбен не могъл да преживее раздялата и устроил засада на Миджурина и бившата си любима. В черно БМВ той ги причакал пред хотела, където двамата пребивавали, и щом Коста Николов паркирал, убиецът се приближил с “бавареца” до колата и стрелял по Коста Николов буквално от упор.

Станчев е извършил убийството със законно притежаван “Макаров”. Той бил задържан от полицаите, след като се опитал да напусне страната през ГКПП “Лесово” с лек автомобил “Опел”. Оръжието, с което е извършено престъплението, е законно издадено на 37-годишния мъж във връзка с работата му, предаде NOVA. Според данни на свидетели убитият и младото момиче се виждали от 1 месец.

Само преди дни Коста Николов е открил поредната си игрална зала “Гладиатор” в Несебър. Със същото име е и казино в центъра на Бургас. Бизнесменът е държал още и франчайзинг за онлайн футболни залагания.

Бизнесът на разстреляния показно мъж е бил разнороден, но е включвал основно хотели, игрални зали и казина. Името на Коста Николов се свързва предимно с хазартния бизнес по морето. Той е държал над 10 игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. Бил е и собственик на хотел „Цезар Палас” в Нова Загора. Освен това се е занимавал и с внос и продажба на автомобили. Едно от казината му се намира в района зад сградата на Районно управление в Слънчев бряг, другите игрални зали, които държи в курорта, са срещу входа на култовия ресторант „Джани” и до известната дискотека „Мания”. Именно там е вечерял и през последните дни от живота си.

Справка в Търговския регистър още сочи, че Николов е едноличен собственик на седем фирми, сред които „Кан Бет” ЕООД, „Цезар Палас” ЕООД, „Меджик Кан” ЕООД и „Кан-Белс” ЕООД. Според съдебната им регистрация седалището им е на адрес ул. „Васил Левски” №29 в Нова Загора, на който се намира и хотел „Цезар Палас”. Самият Николов е също от Нова Загора, но се установява трайно в Бургас и Слънчев бряг още в началото на 90-те години. Има и подходящо образование – завършил е икономика в Унгария. Като се връща в България, започва да прокарва хазартния си бизнес и става собственик на една от първите игрални зали в Слънчев бряг. По онова време тази ниша се контролира от вече бившата групировка СИК, но няма данни Николов да е гравитирал към нея. Хора, които са го познавали от онези дни, разказват за БЛИЦ, че е бил изключително напорист, но и дипломатичен, умеещ да лавира между конкурентите и приятелите си в бизнеса. Според тях именно това му дава способността да оцелее в онези трудни времена в условията на невероятна конкуренция.

“Беше мургав, не много висок, умееше да остава някак си незабележим, независимо от всичко. Най-вече не влизаше в конфликти. Когато в едно от заведенията му се стигна до сбиване, лично той издири участниците в мелето и ги предупреди повече да не влизат там. А те не бяха случайни хора”, спомня си пред БЛИЦ познат на Николов от онези години.

От профила на Коста Николов във фейсбук става ясно, че последните дни преди смъртта си той прекарва наистина безметежно. Редува ресторант след ресторант в Несебър, Слънчев бряг и Равда. На повечето места той е със своята служителка Росица Желева, както и с дъщеря си Свилена Николова. Момичето е на 21 години и е дете от брака му с Ивелина Йорданова, с която той е разведен. Заедно с тях е и известната и в столичните среди красавица Симона Тодорова.

“Убийството е извършено по особено жесток начин”, заяви главният секретар на МВР.

“Тепърва предстои повдигане на обвинение и искане на мярка за постоянно задържане под стража. Работното обвинение е квалифицирано убийство и опит за убийство, а наказанието е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Опитът за бягство ще се вземе предвид при взимането на мярка”, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

“Очевидно извършителят е бил силно афектиран и става дума за необуздана ревност”, каза прокурор Чинев.

Много туристи на Слънчев бряг са се натъкнали на потресаващата гледка, видели са окървавения тузарски мерцедес и тялото на убития в него. Мнозина пък не разбирали защо районът е бил отцепен с ленти и искали да преминават през тях.