Последната версия предсказва напълно измиране на хора и животни.

Изследователите са разработили три възможни сценария

 

Екип от учени в Рочестър – Ню Йорк изчисли според няколко математически модела какво ще се случи с планетата ни, ако населението продължава да расте или има все по-големи промени в климата. Според тях нищо добро не очаква човечеството.

Учените са разработили три възможни сценария. Според единия от тях все пак може да се стигне до частично унищожаване на човечеството и това ще стане, ако хората променят поведението си.

Другата версия предсказва, че 70% от хората ще умрат, а с тях – растения и животни. Когато се стигне до там, ще настъпи време, което би могло да бъде сравнено с рестарт на планетата. Когато това вече стане, всичко отново ще бъде нормално. Това е най-правдоподобният вариант. В какво състояние обаче ще бъдат хората след това и какъв живот ще водят, когато преживеят, не може да се предвиди.

Последната и до голяма степен хорър версия предсказва напълно измиране на хора и животни. Планетата ще бъде напълно унищожена, а нейните източници – изчерпани и ще я застигне същата съдба като нейните обитатели. И то първо ще изчезне интелигентната форма на живот.

За тази версия учените са вкарали в изчисленията вероятността, че има извънземни в галактиката ни.