Зам. областният Цветин и кметът Величкова поднесоха венци на Христо Ботев в Бобов дол, обсъдиха привличането на инвеститори в общината

Зам. областният управител Райчо Цветин обсъди с кмета на Бобов дол Елза Величкова актуални теми, по които е взел отношение при посещението си на ЕК в Брюксел.

Той заяви, че поради големи разходи ТЕЦ „Бобов дол“ се затруднява да финансира сероочистващите инсталации и ограничава доставките си на въглища от мини „Бобов дол“. Това води до закриване на мини и освобождаване на стотици работници.

Цветин бе поканен в Бобов дол за честванията около 2 юни. В програмата бяха включени изпълнения на автентични български фолклорни танци и песни от местни състави. Кметът Величкова и гостите й поднесоха венци на паметника на Христо Ботев в кв. “Христо Ботев”. Последва 9-минутна заря. „Бях поканен на среща в кабинета на кмета. Разговаряхме за проблемите на общината, за плановете на кмета, за трудностите, които изпитва, за контактите й със инвеститори, за работата с чужбина, Сърбия, Турция, Македония, Гърция и т.н. По повод съвместната ни дейност и бъдещи нейни официални посещения споделих какви проблеми съм повдигнал, касаещи община Бобов дол при посещението ми в ЕК в Брюксел”, разказа Цветин.