Ремонтираният за 307 000 лв. мост над Струма в Перник вече е отворен, кметът Церовска: Ще се поставят допълнителни парапети

Пешеходци вече ползват новия мост.

Реновираният мост над река Струма при пернишкия квартал „Варош“ е вече отворен. Новото съоръжение е пуснато в редовна експлоатация вчера, след като беше официално подписан акт 15 със строителната фирма изпълнител „ВИА ИНТЕЛЕГО“ ООД.

 Обектът е без забележки, всичко, което е предвидено, е изпълнено, имаме няколко довършителни дейности, предстои поставянето и на допълнителни парапети, коментира кметът Вяра Церовска, която заедно с ръководителя на проекта Иван Искренов инспектира обекта.

Стойността на моста, който е част от мащабния проект „Подобряване на градската среда в град Перник”, е 307 хил. лв.

Старият мост

Новото съоръжение е широко девет метра, с две ленти по три метра и два тротоара от двете страни по метър и половина. Дължината на моста е запазена, въведени са всички средства, необходими за организация на движението – пътна маркировка и пътни знаци. Изцяло е социализирана средата и са направени подходи за хора в неравностойно положение.

Първите пешеходци не скриха задоволството си пред кмета на града и благодариха за новата придобивка.

Мостът е построен през 1952 година и това е първият му ремонт. Обновеното пътно съоръжение няма нищо общо със стария мост, който представляваше опасност и за пешеходци, и за автомобили.