Буря! 20-минутен порой с градушка „бомбардира” Кюстендил

20-минутен пороен дъжд, примесен с гръмотевична буря, вятър и ситна градушка, се разрази над Кюстендил. По обяд градът под Хисарлъка за кратък период притъмня от навъсените сиво-черни облаци, а бурният на моменти вятър създаде още по-тягостна картина в почивния ден. До големи поражения, наводнения по улиците и затруднение в движението на автомобили за щастие не се стигна заради краткостта на пролетната буря. Кюстендилци се надяват и че поражения по черешите, които в момента се берат, също няма да има въпреки ситната градушка, която се изсипа от небето.

Най-неприятно изненадани се оказаха кюстендилците, които бяха напълнили по обяд кафетата по централната алея, и тези, които предпочетоха да открият летния сезон с посещение на плувния комплекс.

Дъжд, примесен с градушка.

Синоптичната прогноза за новата седмица предвижда през до сряда-четвъртък около и след обяд да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново да има краткотрайни валежи с гръмотевици и са възможни градушки. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.