Повдигнаха обвинение за помагачество на Никола Доганджийски по случая с подкупите в КАТ-Благоевград, наложиха му гаранция от 6000 лв.

Повдигнаха обвинение на още един участник в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ-Благоевград. Окръжна прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Никола Доганджийски, участвал като помагач в извършване на престъплението. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.
За времето през 2017 г. и 2018 г. в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Доганджийски умишлено улеснил Данаил Стоицов, в качеството му на началник-сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР-Благоевград, да приеме дар и облага – пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и пътни превозни средства както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.
В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.
Спрямо обвиняемия Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 6000 лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.