Дупничанката Радина Борисова от СК „Гладиатор” донесе злато от европейското по таекуондо, Борислава Борисова се окичи с бронза

Дупнишките спортистки Радина Борисова и Борислава Борисова от СК „Гладиатор” спечелиха златен и един бронзов медал във втория ден на Европейското първенство по таекуондо в Пловдив. Поради високия си ранг Радина Борисова пропусна първия кръг.

Във втория тя се изправи срещу Швеция и победи с 9:4, като не даде никакъв шанс на опонентката си. В четвъртфинала Ради не позволи на своята противничка да й направи нито една точка и спечели с 5:0 срещу Гърция. На полуфинала Борисова се пребори с Англия, като я премаза с 9:3. Така Ради се изправи на финала срещу Турция, където се изигра един много оспорван мач с безброй обрати, но в крайна сметка дупничанката желаеше по-силно златото и победи с 20:17. Борислава Борисова започна своя път към бронзовия медал, като в първия кръг се изправи срещу представителка на Русия. Боби бе безкомпромисна и спечели мача с 15:5. Във втората среща четвъртфинала Боби игра срещу Сърбия и победи с 6:1, като през цялото време контролираше срещата и мачът за медал протече спокойно за дупничанката. На полуфинал се изправихме срещу Турция, където Боби направи невероятна игра срещу значително по-висока състезателка, но това не бе достатъчно и Борисова се класира на 3-то място. Така „Гладиатор” спечели 3 медала за два дни от първия кръг на Европейското в Пловдив.