Голф профуча със 150 км/ч край Зафирка Бокова от Сапарева баня: За малко да ме издуха в тръните, когато ходя до градината, треперя за живота си

Сапаревката Зафирка Бокова за малко не загина от голф на опасния път Гюргево-Сапарева баня.

Пенсионерката Зафирка Бокова се размина за малко с трагедията да бъде блъсната от лек автомобил в Сапарева баня. „Направо ме издуха от пътя.

Караулката за платеното паркиране вече е монтирана на пътя за Паничище.

Шофьорът управляваше голф и мисля, че премина покрай мен със 150 км в час. За малко да се изтърколя в тръните. Носих мотика и заради тежестта й не се прекатурих”, разказа жената пред „Вяра”. Масова практика на местните хора между Гюргево и Сапарево е да се движат по пътя, за да стигнат до полето и често треперят за живота си да не ги отнесе някоя кола.

Зафирка сподели, че има малка градина, но винаги е на страх, когато отива да работи в нея или да се връща. „Не знам дали жива ще се прибера, или някой ще ме сгази”, допълни жената.

Обозначени са и местата за платен паркинг.

Междувременно граждани на Сапарева баня съобщиха, че тече усилена подготовка около банята и Гейзера за създаване на синя зона. Вече има изградена караулка за диспечер на платените паркинги, които са обозначени върху тротоара и главните улици на Сапарева баня.