Отборът на ФК “Велбъжд” в спор със “Спортист” Своге за връщане в Трета Югозападна лига

Васил Русаков

Срещата на 6 юни ще се играе на терена в кв. Бистрица, кюстендилци спокойни преди сблъсъка

Отборът на ФК “Велбъжд” се изправя срещу тимът на “Спортист” Своге в мач- бараж за влизане в Трета Югозападна лига. Това отреди тегления вчера жребий в БФС- София. Срещата ще се играе в сряда, 6 юни в терена в кв. Бистрица от 18 часа. Другата двойка е Доброславци- Чико Бунара, които ще спорят на терена в кв. Драгалевци.

От ръководството на кюстендилският клуб заявиха, че са доволни от жребия и очакват победа и завръщане в Трета лига.

“Надявам се, че ще съумеем да се преборим за крайния успех и да зарадваме кюстендилската общественост със завръщането ни в Трета лига. Отборът на “Спортист” е преодолим и вярвам, че момчетата се раздадат до край на терена за победата. Нямаме контузени играчи и наставникът Анатоли Бачовски ще разполага с най- доброто. Очаквам и подкрепа от нашите най- верни фенове, въпреки че двубоя е в Бистрица”, каза президентът на ФК “Велбъжд” Васил Русаков.

Регламентът предвижда две полувремена по 45 минути и директно изпълнения на дузпи, ако в редовното време не бъде излъчен победител. Две бригади от водещи рефери от Б група ще са в готовност да ръководят двата баража, като коя двойка ще се падне на мача в Бистрица и коя на срещата в Драгалевци ще стане ясно два часа преди тяхното начало.