Шампионска титла за Кънка Витова от Държавното първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания

Кънка Витова получава купата на победител

Председателката на кюстендилския клуб ”Пауталия спорт 2005” с шанс да участва на Световното в София

 

Огромен успех постигна кюстендилката Кънка Витова на Държавното първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания за жени и мъже. На Шампионата в Дряново състезателката на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” Кюстендил спечели златото и стана държавен шампион на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” с 6,5 точки. Председателката на клуба също е резерва за националния отбор на федерацията, който ще участва на световното по шахмат за незрящи в София през месец юли.

Състезанието се проведе по „швейцарската система„ в седем кръга. Незрящите шахматистки бяха 16, а СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” участва с 3 състезателки- Кънка Витова, Райна Вучкова и Стойка Иванова. Вучкова се класира седма, Иванова се нареди дванадесета.

При мъжете спортния клуб от Кюстендил участва с 5 състезатели- Борислав Лазаров, Александър Костов, Венцислав Анакиев, Динко Даскалов и Пламен Петров. От тях най- добре се представиха Борислав Лазаров и Александър Костов.

“Много съм доволна от представянето на всички наши състезатели”, сподели председателката на клуба и новата шампионка Кънка Витова.