Младата майка Даниела Ивайлова от Кюстендил събира 100 000 ево за трансплантация на бял дроб

От 6 месеца 36-годишната жена е с диагноза хронична дихателна недостатъчност, в България подобни интервенции не се правят

 

100 000 евро събира младата майка от Кюстендил Даниела Ивайлова за трансплантация на бял дроб. 36-годишната жена разказа, че от 6 месеца е с диагноза хронична дихателна недостатъчност. Това налага спешната и животоспасяваща трансплантация, но сумата е непосилна за семейството й. Затова Даниела помоли за помощ при събирането на сумата в социалната мрежа.

„В България не се прави такъв вид трансплантация, това трябва да се случи в чужбина. В сумата от 100 000 евро са включени транспорт до клиниката, предболнично лечение преди трансплантацията, а също и след нея. Очакваме всеки момент отговор от чуждестранна клиника, която ще се заеме с трансплантацията”, обясни Вики Стоименова, която е читалищен секретар в Жиленци.

Десетки подкрепиха Даниела и й пожелаха кураж в трудната битка за здравето й. „Дани, с теб сме! Ще помагаме, с каквото трябва! И няма да се предаваш, ти си много силен човек! Доказала си го много пъти!”, окуражи я и Любомира Ковачева.