Вилата на обвинения за ракията убиец Тайфи Мекльов от Якоруда стана на пепел, близки: Пожарът е умишлен, полицията не търси подпалвачите

Тайфи Мекльов

Почернените семейства поискаха по 50 000 лв. кръвнина за смъртта на 6-има души, пили от ракия, разпространявана от Мекльов

Обвиненият за разпространението на ракия, която погуби 6-има души в Якоруда – Тайфи Мекльов, остана без вила след огнен инцидент. Пожарът е вилнял в местността Трещеник, изпепелени са покривът и покъщнината. Огънят е загасен от УПБЗН-Якоруда.


Изгорялата вила

Пожарникари от Якоруда се намесиха навреме, за да не се прехвърли огънят към близката гора. Близките на Тайфи  разпространиха снимки в социалната мрежа от опожарената вила. Те се оплакаха, че според тях полицията не търси подпалвачите. Според тях вилата им в курортната местност в Рила планина е умишлено запалена от близки на починалите от метиловия алкохол млади мъже. Припомняме, че през декември 2015 година собственикът на дърводелски цех Тайфи Мекльов продал опасна за здравето ракия менте – метилов алкохол, примесен с вода, който уби шестима мъже, а други бяха натровени и приети в болница.

Припомняме, че на едно от заседанията по делото в Окръжен съд-Благоевград – през април т.г., роднини на починалите припаднаха, а Мекльов дойде в зала, придружаван от адвокат и близките си. Близките депозираха искове за причинените им страдания по 50 000 на човек. Делото бе отложено, за да бъдат призовани свидетели.