14-годишен велосипедист и жена пострадаха при бой и стрелба между ромските фамилии Гольовци и Ропотамци в Кюстендил, арестувани са Александър Василев и Иван Николов

14-годишен велосипедист и 65-годишна жена пострадаха при страшен бой между ромските фамилии Гольовци и Ропотамци в Кюстендил. Пристигналите на място полицаи щракнаха белезниците на 21-годишния Александър Василев и 24-годишния Иван Николов.

Според информацията в полицейския бюлетин конфликт между членове на 2 фамилии в кюстендилския квартал „Изток“ е прераснал в масово сбиване към 23,00 ч в четвъртък вечерта. Последвали са и изстрели, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил. Пострадали са 14-годишен велосипедист, който е бил в близост до мястото на разразилото се сбиване, и 65-годишна жена, която се прибирала към дома си. С порезни наранявания е и участник в сбиването. Тримата пострадали са настанени в кюстендилската болница, без опасност за живота са.
Напрежението е овладяно, работата по изясняване на факти и обстоятелства, свързани с инцидента, продължава РУ-Кюстендил,  започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Според коментарите в града разпрата между двете ромски фамили станала заради спор кой има по-мощна кола.