Здравните работници от Спешния център в кюстендилско дадоха курбан за здраве, шефът на дупнишкия филиал Здравко Величков вдигна тост за благоденствие

Служителите на Спешна помощ в Кюстендилка област дадоха курбан за здраве и благоденствие. В Дупница се събраха десетки белите престилки от Кюстендил, Дупница, Рила, Бобов дол и Сапарева баня.

Свещеникът отец Ивайло от село Овчарци започна празничния ден със задължителната тържествена литургия. Над 90 лекари и медицински сестри склониха глава в молитва и запалиха свещ. Празникът продължи в хотелски комплекс “Електра” над Дупница, където свещеникът освети курбана и той бе раздаден на хората. Пръв тост за здраве вдигна шефът на Спешния център- Дупница Златко Величков, началникът на филиалите Анелия Георгиева беше много щастлива с веселия колектив.

Храната бе приготвена от служителите на комплекса, за всеки имаше по една пържола, печени картофи, салати и десерт. Средствата за празника осигуриха самите служители на Спешният център – 20 лв. беше куверта.

Надеждата на организаторите е с времето този празник да стане традиция.