Ивайло Константинов се качи на Седемте рилски езера, въздъхна: Доволен съм! По- близо до Началника…

Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов се възхити на природата. Той се качи на Седемте рилски езера. С него беше съпругата му Силвия. Константинов показа прекрасни картини от билото на планината, цъфнали цветя и възкликна: “По- близо до Началника на началниците. Открихме сезона, много съм доволен. Щастието е постижимо!” 

“Езерата са един от стоте туристически обекта в България. Те са разположени стъпаловидно между 2095 и 2535 метра надморска височина. Минахме покрай най-дълбоко от тях – шестото езеро – Окото, което е с 37.5 метра дълбочина. И край 5-тото – Бъбрека, където се събират последователите на Петър Дънов и Бялото братство, които на 19 август посрещат на това място т.нар. от тях слънчева нова година. Част от туристите спират дотук.”- разказа Константинов, който обаче продължи по стръмния склон до най-високото – Сълзата.

Освен от красивата природа и необикновените гледки всички туристи останаха впечатлени и от кристално чистата вода на езерата. Служители на Национален парк “Рила” всяка година извършват комплексен екологичен мониторинг в този район.