В Банско отчитат представянето на мъжкия футболен отбор като много добро

Отборът на „Банско“, воден от Димитър Крушовски, завърши кампанията на югозапад в серия от 8 мача без загуба.

Тимът записа 14 победи, 11 равенства и 9 загуби през изминалото футболно първенство и с 53 точки зае пето място в групата

 

Мъжкият отбор на ФК „Банско“ записа 14 победи, 11 равенства и 9 загуби през изминалото футболно първенство и с 53 точки зае пето място в крайното класиране на групата.

Статистиката показва, че представянето на „козлите“ тази пролет, когато дойде новото ръководство, дори е било най-върховото от 4 години насам. Селекцията на треньора Димитър Крушовски завърши кампанията на Югозапад в серия от 8 мача без загуба (3 победи и 5 равни), а последното по-добро постижение на клуба датира от ранната есен на 2014-а. Тогава във втора дивизия банскалии навъртат 9 поредни срещи без провал. Известно е, че ЮЗ трета лига е най-силната от 4-те аматьорски групи, а специалистите твърдят, че нивото й даже е по-високо от това на Втора лига, след като почти всички отбори в нея са се подвизавали успешно в професионалния футбол.

И още няколко красноречиви факта за тима на „Банско“. Мъжкият отбор от курортния град е 3-тият отбор с най-малко поражения в шампионата – общо 9, като през втория дял имат едва 3. Пред тях по този показател са само спечелилият промоция ЦСКА 1948, който няма загуба, и вторият след него „Хебър“ (Пазарджик) – с 4 загуби. Освен това отборът на „Банско“ е с 3-тата най-стабилна защита, пак след същите съперници. Дефанзивната линия и вратарите на „козлите“ са допуснали сумарно 34 пъти топката в мрежата, от които 15 са през пролетта. В 10-те си мача, в които пък е бил титуляр респектиращият съперниците си 39-годишен бранител Красимир Дурчов – истинска емблема на футбола в Банско, тимът е без загуба, а в 7 от тях е инкасирал 0 гола.

Нападението също бележи безспорен прогрес. 48-те попадения са най-доброто постижение на клуба от сезон 2012/2013 и е 3-тото по ефективност в последните 10 години. С 9-те си гола Георги Фикийн е най-резултатният играч на „козлите“ и е 4-ти в листата на стрелците в лигата. След него най-добре от съотборниците му са се отчели капитанът Петър Лазаров (6), Смаил Креболиев (4) и Владимир Кабранов (3). И тук комплименти отново за Краси Дурчов. Страховитият №19 се е разписал 2 пъти, като и в 2-та мача банскалии са излизали победители.

Равният резултат 2:2 като домакини по известни причини срещу гостуващия „Хебър“ в последния кръг от първенството лиши отбора от 4-тото място в крайното класиране.

Футболистите от „Банско“ са в активна почивка. Ще започнат лятната си подготовка за новото футболно първенство 2018/2019 на 3 юли.