Рая Сръндева и Елизабет Шопова с бронзови отличия на Международния турнир по художествена гимнастика в Стара Загора

Кюстендилският клуб “Олимпик” с поредно добро представяне на престижна надпревара

 

Поредното си добро представяне на международна надпревара направиха гимнастичките на кюстендилския клуб по художествена гимнастика “Олимпик”. Състезателките на треньорката Мая Юн записаха престижни класирания на 16-ото издание на турнира в Стара Загора, организиран от Спортен клуб “Импала”. На килима тази година своите композиции показаха 380 гимнастички от 23 клуба от България, Белгия и Украйна.

Рая Сръндева завоюва бронзов медал при девойки младша възраст, „А“ кат. за съчетанието си с лента. За композицията си с обръч тя се нареди на четвърто място. Бронз в многобоя спечели и Елизабет Шопова при девойки старша възраст, „Б“ кат. За съчетанията си на топка и бухалки тя също се нареди на третото място.

Изабела Асенова във възрастова група до 10 г., „А“ кат. записа седмо място в многобоя и две шести позиции – на обръч и въже. Пето място за Елисавета Лепопелска в същата възраст и категория за изпълнението си на съчетание без уред.

Турнирът се организира със съдействието на община Стара Загора, Българската федерация по художествена гимнастика и спонсори и се проведе в общинската спортна зала „Иван Вазов“.