Извадиха тялото на удавеното 11-год. дете от р. Струма, Кирил: Пръв тръгнах да го търся, нищо

Бащата на детето

Инструкторът по рафтинг Борислав Пауновски: Без жилетка е опасно, случвало се е преди и пак ще се случва

 

Спасителите откриха тялото на изчезналото в река Струма момче. 11-годишният Св.* влязъл във водата на нерегламентирания плаж и не излязъл.

Кирил

Двете момичета, които били в реката с него, разказали, че го видели как потъва. Децата използвали мястото за плаж. Издирването снощи продължи до късно и се включиха сили на противопожарна безопасност, екипи от Национален екип за действия при наводнения, БЧК, полиция, доброволци от община Кресна, обобщи Валентин Стоичков, зам.-кмет на община Кресна.

Мястото на трагичния инцидент

Кирил първи е влязъл да търси детето. „Района го познавам перфектно. Отидох там, на брега имаше дуги момчета. Влязох и заявих, че детето не е там. Не можах да го намеря, въпеки че като ученик там съм хвърлял камъчета и съм ги намерил”, каза Кирил пред Би Ти Ви. Двете момичета, които били с момчето, само казали, че са го видели как потъва.

„Моето момче потъна. Не знам дали идва често на реката”, каза през сълзи бащата.

Спасителите започнаха да обхождат двата бряга на реката от Кулата до Кресна и минути след старта на акцията откриха починалото дете. Инструкторът по рафтинг Борислав Пауновски посочи, че без жилетка, без екипировка е опасно да се влиза в реката. „Доколкото разбрах, смукнало се е детето, случвало се е преди, ще се случва пак, тоест трябва да се работи към образование на местните да знаят какви опасности има, да не се случват такива случаи”, каза той. От полицията посочиха, че нямат данни за други места, където деца да плажуват сами.

  • Името на детето се пази в редакцията