Телефонните измамници атакуват Дупница и Кюстендил, пенсионерка от Благоевград се раздели с 5800 лв.  

Катя Табачка

Телефонните измамници атакуват Дупница и Кюстендил, съобщи говорителят на ОД МВР-Кюстендил, Катя Табачка. „След 15,00 часа днес в РУ-Дупница, са постъпили над 10 сигнала от жители на града, че са получили обаждания по телефона с молба да помогнат за залавяне на престъпници, трябвало само да спазят указанията за даване на пари, полицаите ще ги заловят, а после ще им бъдат върнати сумите… Няколко сигнала за подобни обаждания има и в РУ-Кюстендил, за радост няма жертви.

Напомняме: Не давайте пари, които са ви поискани по телефона, както и да се е представил обаждащият се. Бъдете сигурни, че парите, които сте хвърлили през балкона, оставили в близост до контейнер, в торбичка на входната врата, ще бъдат безвъзвратно загубени!

Знайте: Полицията не иска пари от гражданите!

Преди да помислите да предоставите пари на когото и да било, обадете се на тел. 112. Той се избира без код”, се казва в прессъобщение на полицията.

75-годишна благоевградчанка се раздели с крупна сума на 9 юни. Тя е получила телефонно обаждане от непознат, който се представил за униформен служител. Измамникът успял да заблуди жената, че трябва да окаже съдействие на служителите на МВР за залавяне на телефонни измамници. Доверчивата пенсионерка дала 5800 лева.