5-има свещеници от Сандански осветиха параклиса “Достойно есть” в с. Плоски, готвачите Борис Анталавичев и Михаил Граматиков сготвиха безплатния рибен курбан

Празничен водосвет за здраве и благоденствие

Организатори на празника са семейство Зорка и Румен Анастасови от Сандански, за доброто настроение се погрижи оркестърът на Георги Андонов

Десетки вярващи се стекоха на празника в параклиса “Св. Богородица Достойно есть” в землището на санданското село Плоски до манастира “Свети Мина”.

Сашо Узунов и Боби Анталавичев

По подобие на Света гора и в новата света обител до манастира “Свети Мина” е построен параклисът “Достойно есть” и сега за първи път се освещава с празнична литургия от петима свещеници от Санданска епархия.

На хорото

Организатори на празника са семейство Зорка и Румен Анастасови от Сандански. Извършен бе водосвет за здраве и благоденствие на всички миряни, а после беше осветена храната – риба скумрия на скара, приготвена от майсъор-готвачите Борис Анталавичев и Михаил Граматиков.

Зорка Анастасова и София Джиджева

В Петрови пости беше спазена традицията за рибен курбан, който беше безплатен, както и осигуреният превоз в двете посоки. За доброто настроение се погрижи оркестърът на Георги Андонов.

Наздравиците с поп Г. Менчев

 От хиляда години на този ден в Света гора се отслужва празнична света литургия и звучи песента “Дистойно есть” във възхвала на Пресвета Богородица.